Инфо

4. октобар 2022.4. окт 2022.
фото: Бета

фото: Бета

Осмаци до краја децембра могу изабрати предмет за завршни испит

Ученици који завршавају осми разред ове школске године до 30. децембра могу да изаберу који ће тест радити као трећи на завршном испиту, саопштило је данас Министарство просвете.

"Ученици који завршавају осми разред ове школске године и полазници функционалног основног образовања одраслих, као и наредне генерације ученика и полазника, изјашњаваће се до 30. децембра о томе који ће тест, од пет понуђених предмета, радити као трећи на завршном испиту", навело је министарство у саопштењу.

Како су додали, ученици могу да се изјасне о изабраном предмету писаним путем у школи или електронски на порталу Моја средња школа, а у случају да желе да промене изабрани изабрани предмет, моћи ће то да учине у школи до 1. фебруара идуће године.

На завршном тесту на крају основне школе ученици ће решавати тестове из српског/матерњег језика, математике и природних или друштвених наука по избору - биологије, географије, историје, физике или хемије.

"С обзиром на промену концепта полагања трећег теста на завршном испиту, промењен је и концепт бодовања. Ученик може да оствари највише 14 бодова на тесту из српског језика и књижевности, односно матерњег језика и књижевности, 14 бодова на тесту из математике и 12 бодова на трећем тесту", саопштило је Министарство просвете.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa