Инфо

4. октобар 2022.4. окт 2022.
Дечја недеља у Библиотеци шабачкој: Приче о пубертету и критиковању

Дечја недеља у Библиотеци шабачкој: Приче о пубертету и критиковању

Библиотека шабачка се и ове године укључила у обележавање Дечје недеље низом активности и програма чији је циљ популаризација књиге и читања. У среду, 5. октобра 2022. године, у 14 часова у Дворани „Винавер“ ће бити представљена књига Николете Новак „Кад си мета пубертета“ (програм је намењен деци од петог до осмог разреда). Истог дана, на истом месту, у 18 часова ће бити одржано предавање Биљане Грбовић „Како да васпитавате без критиковања“ (намењено родитељима).

Ма колико различити били, девојчице и дечаке у пубертету муче готово исти проблеми: школа, породични односи, љубав, џепарац, мањак самопоуздања, вишак енергије и бубуљица. Николета Новак се, као ауторка књиге, потрудила да помогне тинејџерима да се информишу о променама које им се дешавају и да науче да реагују у одређеним проблематичним ситуацијама карактеристичним за њихов узраст.

Сваки родитељ поставља себи питања како васпитавати децу и суочавати се са свакодневним изазовима родитељства? У чему најчешће греше иако имају најбоље намере? На ова и слична питања одговоре ће дати Биљана Грбовић, педагошкиња и координаторка новосадског Удружења родитеља „Матица“. Ауторка је и приручника „Волим што сам родила баш тебе, баш таквог, такву“, који је настао из њене жеље да своје искуство и знање преточи у практичне савете.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa