Инфо

5. октобар 2022.5. окт 2022.
Pixabay

Pixabay

На међународни Дан учитеља у Србији покренута бесплатна едукативна платформа Digitala.press

Регионална организација Пропулсион је на Светски дан учитеља, који се обележава данас, покренула у Србији бесплатну едукативну платформу за професионално усавршавање Digitala.press.

У саопштењу Пропулсиона наводи се да је наставни кадар "срце образовања" и да је едукативна платформа покренута због препознавања "његовог потенцијала у мотивацији и усмеравању младих".

"Просветни радници не могу сами. Много је оних који су мотивисани, али потребна су им додатна знања и вештине да деци помогну да се снађу у различитим новим писменостима пресудним у савременом свету.
Дигитала.пресс им управо то нуди. За сада је на платформи доступна обука за учитеље настала у оквиру програма Нова писменост, који партнерски спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Пропулсион. Обуку је акредитовао Завод за унапређење образовања и васпитања, што учитељима који је успешно заврше доноси поене у стручном усавршавању", истакао је менаџер програма Нова писменост Горан Зарић.

У саопштењу се наводи да ће "успешним завршетком обуке путем онлајн семинара, учитељи стећи знања из области медијске и дигиталне писмености, пројектне наставе, као и здравствене писмености и здравих стилова живота, укључујући и превенцију пушења, а затим стечено знање теоријски и практично применити у настави".

На платформи Дигитала.пресс биће доступна најактуелнија предавања и онлајн радионице у оквиру којих експерти помажу полазницима да савладају и усаврше своје вештине из разних домена и добију најбоље увиде за њихов професионални развој.

Светски Дан учитеља обележава се сваке године 5. октобра са циљем да се истакне улога учитеља у образовању и развоју деце и позову доносиоци одлука да улажу у квалитетне системе јавног образовања, а ове године тема је "Трансформација образовања почиње са учитељима".

Овај образовни ресурс је од 2018. године доступан и у Босни и Херцеговини, уз подршку амбасаде Сједињених Америчких Држава у Сарајеву.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa