Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Фото: Општина Владимирци

Фото: Општина Владимирци

,,Михољски сусрети села“ у Прову

У организацији општине и Туристичке организације Владимирци, а под покровитељством Министарства за бригу о селу, у месној заједници Прово одржана је манифестација ,,Михољски сусрети села“.

Ова манифестација одржава се први пут у општини Владимирци на основу јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације под називом ,,Михољски сусрети села“ за 2022. годину који је Министарство за бригу о селу расписало у претходном периоду и на основу којег су општини Владимирци додељена финансијска средства у износу од 425.000,00 динара.

У оквиру програма манифестације одржана је изложба рукотворина домаће радиности, као и моторички полигон за децу, узраста од петог до осмог разреда основних школа Владимирци, Белотић, Дебрц и Прово.

Моторички полигон који је реализован кроз 11 вежби (трчање између чуњева, склекови на струњачи, прескакање вијаче, вођење три лопте између чуњева, прескакање препона различитих величина, провлачење кроз три елемента шведског сандука, прелазак преко ниске греде, вођење фудбалске лопте и шут на гол, протрчавање кроз мердевине, вођење две кошаркашке лопте између чуњева и шут на кош), био је такмичарског карактера, а најуспешнијима су додељени пехари и медаље.


Ова манифестација окупила је учеснике и посетиоце из многих села општине, а њен значај, пре свега, огледа се у томе што ће допринети оживљавању села, као и унапређењу друштвеног живота људи на селу.
Фото: Општина Владимирци

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa