Инфо

14. новембар 2022.14. нов 2022.
У Владимирцима потписана 22 уговора о суфинансирању енергетске санације

У Владимирцима потписана 22 уговора о суфинансирању енергетске санације

Општина Владимирци, заједно са Министарством рударства и енергетике, и ове године ће финансирати 50 одсто трошкова енеретске санације породичних кућа и станова. Уговоре са власницима кућа, као и са извођачима радова, потписао је данас председник општине Владимирци Горан Зарић.



Вредност пројекта је 4.120.000,00 динара и финансираће се набавка прозора и спољних врата за 22 куће и стана. Половину средстава сносиће грађани, док се друга половина суфинаснира из наведених средстава.



-Тренутак је такав да ако имате систем за очување животне средине онда сте решили све остале проблеме. Овим решавамо један од проблема са којима се људи сусрећу на селу, поготову у неразвијенијим срединама, каже Владимир Петровић из Белотића, један од грађана који су потписали уговоре.



Општина Владимирци и прошле године је учествовала у овом пројекту. Председник општине најављује да ће и у наредном периоду на овај начин помагати својим грађанима.

-Пројекат је врло важан, поготову сада када се сусрећемо са енергетском кризом. Долази зимски период и значајна је свака уштеда електричне енергије и огрева. Општина мора и наредних година учествовати у овом пројекту, због тога што постоји потреба наших суграђана и велика је заинтересованост. Потрудићемо се да следеће године повећамо буџет за ову намену. Поред овога, ове године смо учествовали и у санацији дивљних депонија. Радимо све што можемо у циљу очувања животне средине, како бисмо ресурсе које имамо сачували за генерације које долазе, каже Горан Зарић.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa