Инфо

15. новембар 2022.15. нов 2022.
Фото: Душан Јовановић

Фото: Душан Јовановић

Библиотека шабачка и Шабачки шаховски клуб организују „Библишах“

Библиотека шабачка у сарадњи са Шабачким шаховским клубом реализује школицу шаха под називом „Библишах“ намењену предшколцима и ученицима основних школа. За древну вештину пријавило се више од 80 малишана, те је први сусрет организатора и полазника радионица протекао у упознавању са основама шаха.

У име Библиотеке шабачке, као иницијатора радионица присутнима се обратила Јелена Подгорац Јовановић, директорка поделивши своје утиске о овој спортској игри.

-Шах је изазовна древна вештина и његове тајне познају малобројни. Због тога смо одлучили да баш у Библиотеци покренемо школицу, као један подухват у ком ћемо се трудити да истрајемо. Играти шах је права уметност. Иако годинама и сама играм шах, још увек нисам овладала свим тајнама и вештином. Надамо се да ће са радионица понићи нови мајстори и велемајстори – истакла је Јелена Подгорац Јовановић.

Председник Шабачког шаховског клуба Мирољуб Мердовић подсетио је да интересовање за шах траје два миленијума, те да не губи на актуелности.

-Шабац је град спорта, а шах мора да остане и опстане у спортском граду. Наше трајање поткрепљује и млад тим, наши шахисти који остварују успехе. Оно на шта смо поносни је то што су они добри ученици и студенти. Надам се да ће тако и полазници школице шаха бити успешни на свим пољима. Велико интересовање деце то доказује – поручио је Мердовић.

Фото: Душан Јовановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa