Инфо

20. новембар 2022.20. нов 2022.
Фото Сајт МУП

Фото Сајт МУП

МУП: У саобраћају 500 људи годишње изгуби живот

На путевима у Србији годишње 500 људи изгуби живот, а више од 3.000 буде повређено, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић на конференцији поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода.


Ти подаци, како је навео, упозоравају да безбедност у саобраћају никоме није загарантована, већ свако, као појединац, мора дати свој допринос тако што ће поштовати саобраћајне прописе и одговорно се понашати у саобраћају.

Лакићевић је на скупу у организацији Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност саобраћаја и Градског секретаријата за саобраћај, упозорио да се на путевима у Србији бележи повећање броја страдалих људи у саобраћајним незгодама, као и да смо као друштво склони да потцењујемо опасности и ризике у саобраћају.

"Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције и у наредном периоду максимално ће уложити напоре и труд да се смањи страдање на путевима у нашој земљи. Бићемо стално на најкритичнијим деоницама где нам се најчешће дешавају саобраћајне незгоде", казао је начелник Управе саобраћајне полиције.

Лакићевић је истакао да ће осим репресивно, полиција наставити да делује и превентивно како би утицали на све факторе који угрожавају безбедност саобраћаја.



Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa