Инфо

6. децембар 2022.6. дец 2022.
Фото: Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Бесплатна школица шаха у Библиотеци шабачкој

Кажу да је шаховска игра умеће живљења, да су порази у шаху опомена, поука, упозорење, а победа охрабрење, подршка, подстицај. Кажу и да је шах користан за сваког, а нарочито за децу. Вођени управо тиме, предложили смо деци предшколског и школског узраста (бар у овом тренутку) Школицу шаха коју смо назвали „Библишах“ јер су све наше активности увек повезане са књигом, увек са Библиотеком.

Тако је и овај пут. Велика заинтересованост деце нас је уверила да смо (како би се у шаху рекло) направили добар потез. Број пријављених се приближио броју сто.

Формиране су четири групе и 29. новембра смо започели дружење.

Школа је бесплатна за све полазнике и реализује се у сарадњи са Шабачким шаховским клубом на челу са председником Мирољубом Мердовићем и сарадницима.


На првом сусрету смо се упознали међусобно, научили основна правила игре, чули причу о историји шаха и дискутовали о томе да ли је шах спорт, наука или уметност. Закључили смо да је од свега по мало. Најзанимљивији део часа биле су шаховске партије које смо одиграли уз помоћ искусних шахиста и стручних коментара.

Без обзира да ли су деца апсолутни почетници или искусни шахисти – сви су добродошли.
Библиотека шабачка

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa