Инфо

27. јануар 2023.27. јан 2023.
Најлуксузнија насеља за одмор у Београду - Упознајте најатрактивније делове престонице Србије

Најлуксузнија насеља за одмор у Београду - Упознајте најатрактивније делове престонице Србије

Београд је одувек био туристички центар Србије и региона. Управо због великог и све већег броја туриста, као и потребе да се одговори захтевима туриста у Београду долази до промена на тржишту некретнина.

Због тога, али и због чињенице да се на тржишту највише продају мањи, али луксузни станови, данас епитет луксузног насеља добијају и нека насеља која то пре нису била. Добар пример за то би било Баново Брдо.

Такође, Београд је град у ком одседа највећи број странаца. С обзиром да велики број њих долази из светских метропола, морало се одговорити понудом која задовољава њихове стандарде, па тако настаје Београд на води.

Све ово довело је до тога да нека нова насеља постану луксузна, а да нека која су традиционално важила за луксузна изгубе тај епитет. Стога хајде да погледамо која су то тренутно најлуксузнија насеља за одмор у Београду.

Стари град - Непроцењива вредност духа Београда


Када говоримо о лускузним насељима за одмор у Београду, Стари град је незаобилазно насеље и традиционално се налази на листама луксузних насеља. Иако није луксузно насеље у модерном значењу, које подразумева, базене, спа центре на сваком кораку и луксузне стамбене објекте, ипак је реч о елитном насељу. Јер Стари град је језгро дешвања у Београду. Место где све почиње и завршава се и уједно незаобилазно место за туристе.

Оно што ће ово насеље да учини луксузним јесте и велики број бутика, одличних ресторана, атракција и знаменитости које чине Београд препознатљивим. Довољно је рећи да се у Старом граду налазе Кнез Михаилова, Београдска тврђава, Калемегдански парк и Скадарлија и јасно је о каквој локацији је реч.

Београд на води - Најмодерније насеље у региону


Пример модерног луксузног насеља је управо Београд на води. Изграђено, у новом центру старог града на обали Саве, ово насеље врло брзо постало је симбол савременог луксуза, препознатљив широм региона. Изграђено да одговори захтевима страних туриста и пословних људи који долазе из светских метропола, Београд на води је грађен да прати стандарде управо великих европских и свестких градова.

Тако ћемо управо у овом насељу моћи да видимо станове, какве смо до скоро тек у филмовима могли да видимо. Станови су опремљени савременом технологијом, модерним дизајном и луксузним детаљима који се могу срести само овде. Па су тако најлуксузнији апртамани опремљени приватним лифтом, те својом приватном биоскопском салом. Пентхауси поседују и свој инфинитy базен као и огромен терасе са којих се пружа поглед на панораму Београда. Само насеље нуди наравно велику гастрономску понуду, луксузне кафиће, гyм&спа центре, али и још много тога.


Врачар - Спој духа прошлих времена и савремене понуде


Врачар је најгушће насељена општина у Београду, са око 80 000 становника. Разлог оволикој насељености јесте што је овај део града по мишљењу многих најлепши део града. Туристичке атракције чине врачар пожељним местом за одмор. Управо на Врачару налазе се обележја Београда као што су: Храм Светог Саве, Музеј Николе Тесле, Карађорђев парк али и чувени врачарски кафичи и кафане спадају у знаменитости Врачара.

Поред наведених атракција, оно што Врачар чини луксузиним насељем јесте и смештајна понуда. Иако је ово део града где можете видетеи старе зграде и здања и осетити дух неког старијег Београда, смештајни капацитети су модернизовани. Тако ћете и на Врачару пронаћи приватне смештаје који ће своју цену правдати не само локацијом, већ и луксузном понудом.


Нови Београд - Прво модерно луксузно насеље у Београду


Прво модерно елитно насеље какво познајемо данас је Нови Београд. Када је 2010. године грађено за потребе универзијаде, ово насеље је имало за циљ да одговори на захтеве за високим стандардом, као и да буде самодовољно. На први захтев одговорило се квалитетним стамбеним објектима грађеним према модерним архитектонским решењима, Док се предност Новог Беграда огледа у томе што у овом насељу можете обавити готово све активности које обављате у центру Београда, ту су: бутици, кафићи, простори за спортску рекреацију, луксузни ресторани, биоскопи, и чувени трежни центар Делта цитy.

Због свега овога, али и због одличне повезаности са осталим деловима Београда, укључујући и центар Нови Београд је насеље које је тражено не само као насеље за живот, већ и као место за одмор. Ако сте и ви решили да проведете одмор баш овде, на страници - стан на дан А Блок, пронаћи ћете повољан и одличан смештај на Новом Београду.
Шта ова насеља нуде посетиоцима?

Високе цене смештаја у овим насељима оправдане су квалитетном понудом, како хотелском, тако и апартманском. И док се за хотелски смештај услуге као што су wеллнесс, спа, ђакузи очекују, за апартмански односно стан на дан смештај, то до скоро није био случај.

Међутим управо у жељи да се одговори захтевима туриста апартманска понуда постала је богатија и луксузнија. Тако су све чешћи модерни, паметни станови, станови са базеном, сауном, парним купатилом, а на страници апартмани са ђакузијем Београд можете да пронађете и приватни смештај у оквиру кога је и ђакузи у понуди.

Поред самих смештајних капацитета, оно што наведена насеља чини луксузним, јесте и њихова остала понуда. У наведеним насељима се налазе најпознатији: бутици, ресторани са богатом понудом, тржни центри, кафићи, места за излазак, места за спортску рекреацију, као и места за релаксацију.

За које насеље у Београду сте се ви одлучили да проведете одмор?

PR

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa