Инфо

27. јануар 2023.27. јан 2023.
Милени Стаменић, професорки Средње пољопривредне школе, Светосавска награда Министарства просвете

Милени Стаменић, професорки Средње пољопривредне школе, Светосавска награда Министарства просвете

Светосавска награда за допринос развоју и унапређењу квалитета образовања и васпитања додељена је данас Милени Стаменић, професорки стручних предмета у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране Средње пољопривредне школе са домом ученика Шабац. Пре шест година, 2017. године Светосавску награду понела је сама Школа и тиме се уписала у историју нашег града, као прва шабачка образовна установа носилац овог престижног признања.



Милена Стаменић у шабачкој пољопривредној школи предаје од 1997. године, а о квалитету њеног рада сведоче успеси њених ђака на републичким и другим струковним такмичењима. У протеклој школској години своју збирку признања за педагошки и менторски рад са ученицима обогатила је трећим местом на Републичком такмичењу ученика средњих школа у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране, одржаном у Тополи. То је само најновија, 13, у скоро непрекидном низу републичких награда  на такмичењима у организацији МПНТР од 2006. до данас.

 Поред такмичења у организацији ресорног Министарства, рад Милене Стаменић у циљу промовисања Школе и њених активности препознат је и на бројним манифестацијама. Као ментор освојила је бројне наград међу којима  и награде са Сајама образовања у Новом Саду 2017, Међународног сајма Беоплант у Београду 2017, Новосадског пролећа 2013. и 2016, Фестивала ружа Липолист 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2017, 2021. и награда за координатора тимова на такмичењу из ученичког предузетништва 2002-2012. у оквиру међународног БИП пројекта  у организацији владе Норвешке.



Професорка Стаменић је координатор и реализатор пројеката прекограничне сарадње у вези са хортикултуром и одрживим развојем у свим циклусима пројекта закључно са Rosas 4H 2017-2019. Осим овог пројекта, активни је учесник у свим Ерасмус К1 и К2 пројектима које Школа реализује већ десет година са школама из Француске, Словачке, Словеније...

Незаобилазни је део свих пројеката који се организују у оквиру школе. Ту се убраја пре свега пројекат реконструкције школског дворишта, 2000 – 2010, као и допринос раду школског хуманитарног фонда „Школарац“.

Светосавска награда се додељује за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији. Светосавска награда се додаљује сваког 27. јануара, на Дан Светог Саве. 

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa