Инфо

2. март 2023.2. мар 2023.
Pixabay

Pixabay

У Србији у фебруару регистровано миллион ноћења туриста, 45 одсто више него у фебруару 2022.

У Србији је у фебруару ове године регистровано милион ноћења домаћих и страних туриста, што је око 45 одсто више него у исто време прошле године, показују подаци Централног информационог система у области угоститељства и туризма – еТуриста, објавила је данас Влада Србије.


Како је прецизирано, у фебруару је забележено 481.000 ноћења страних туриста, што је повећање од 80 одсто у поређењу са истим месецом прошле године.

"Брзина раста туристичког промета страних гостију у односу на почетак прошле године, резултирала је повећањем удела ноћења страних гостију у укупним ноћењима, са 37 одсто на 45 одсто", наведено је у саопштењу.

Туристичке дестинације у Србији са највећим бројем ноћења туриста у фебруару ове године биле су Београд, Златибор, Копаоник, Нови Сад и Дивчибаре.

"Резултати на почетку године уливају наду да ће наставак раста туристичког промета у 2023. години бити вођен повећањем броја страних гостију, што ће допринети даљем расту девизног прилива будући да је у прошлој години остварена рекордна зарада у туризму од 2,5 милијарде евра", саопштила је Влада Србије.



Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa