Инфо

21. март 2023.21. мар 2023.
Поезија и магнолија у Библиотеци (Фото: Глас Подриња архива)

Поезија и магнолија у Библиотеци (Фото: Глас Подриња архива)

Обележен Светски дан поезије у Библиотеци

Светски дан поезије се обележава од 1999. године од стране УНЕСКО-а са циљем промоције читања, писања, објављивања и учења поезије у читавом свету, као и давање „нових подстицаја и признања националним, регионалним и интернационалним поетским покретима”
У дворишту Библиотеке шабачке, 21. марта, под магнолијом, приређен је програм „Мирис поезије“ поводом Светског дана поезије. У програму су учествовали директори и запослени у шабачким образовним установама и установама културе, професори матерњег језика, песници, глумци, новинари и ученици Основне школе „Ната Јеличић“.

Рецитовањем стихова из омиљених песама подсетили су све на снагу и важност песничке речи која је све више на маргини друштвеног интересовања, истакли су из Библиотеке шабачке овим поводом.

-Поетски поглед на свет је посебан, јер за њега треба много стрпљења и упорности да бисмо га докучили. Уз стихове и риме домаћих и страних песника обележили смо Светски дан поезије. Има ли бољег начина да славимо поезију, него окупљени под магнолијом која нас је почастила својим дивним цветовима, доносећи пролеће - нагласила је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.

Светски дан поезије се обележава од 1999. године од стране УНЕСКО-а

Светски дан поезије се обележава од 1999. године од стране УНЕСКО-а са циљем промоције читања, писања, објављивања и учења поезије у читавом свету, као и давање „нових подстицаја и признања националним, регионалним и интернационалним поетским покретима” (УНЕСКО дефинија дана).
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa