Инфо

25. март 2023.25. мар 2023.
Фото: Мачва инфо

Фото: Мачва инфо

Померанац Симба најлепши пас Међународне изложбе паса свих раса CACIB Bogatić 2023

Јубиларна десета Међународна изложба паса свих раса "CACIB Bogatić" 2023 окупила је данас на Градском стадиону 450 паса из чак 20 европских земаља. У присуству судија Светске кинолошке федерације, учесника и генералног секретара Кинолошког савеза Србије др Махмуда Ал Дагистанија, изложбу је отворио заменик председника Општине Богатић, Теодор Теодоровић.

„Поштовани излагачи и драги гости, надам се да се пријатно осећате у нашем Богатићу. Велика је част и задовољство бити домаћин овакве једне изложбе и угостити представнике двадесет европских земаља. Кинолошко друштво „Мачва“, уз помоћ Кинолошког савеза Србије, већ деценију овај догађај из године у годину унапређује, као и судије које стављају свој печат на целу ову организацију. Мени не преостаје ништа друго већ да свима пожелим срећу и проглашавам ову изложбу отвореном“, рекао је Теодоровић.

Представници Кинолошког друштва „Мачва“, уручили су плакете установама, институцијама, спонзорима и појединцима у знак захвалности за помоћ у организацији овог догађаја пуних десет година.

Да љубав према највернијим животињама не зна за границе показали су данас бројни окупљени излагачи, а овог промењивог пролећног дана и време им је било наклоњено. Најлепша слика отишла је са овог догађаја из Богатића, који је протекао у надасве фер атмосфери.

По завршеном судијском оцењивању уследило је проглашење победника у свим разредима и десет FCI група. Потом је др Махмуд Ал Дагистани прогласио најлепшег пса ове манијестације. У најужем избору нашли су се бернски планински пас, краткодлаки јазавичар и немачки померански шпиц „Симба“, који је проглашен најлепшим псом овогодишње изложбе.

„Власник пса је Михаела Хаџијска из Македоније, иначе Симба је пореклом из Босне, ја сам из Црне Горе, тако да смо мало интернационални. Већ неколико година долазимо на изложбе у Богатић, ове године смо посебно имали успеха, тако да ћемо се несумњиво вратити и на следећој изложби“, рекла је Ивана Булатовић, професионални хендлер.
Мачва инфо

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa