Инфо

10. јул 2018.10. јул 2018.
Ускоро саобраћајница Рума - Шабац - Лозница

Ускоро саобраћајница Рума - Шабац - Лозница

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће ускоро почети изградња брзе саобраћајнице Рума - Шабац - Лозница у чему ће учествовати Азербејџан који је заинтересован и за учешће у изградњу обилазнице око Београда.
"Изградња брзе саобраћајнице Рума - Шабац -Лозница један је од најважнијих пројеката које започињемо и задовољство нам је што ћемо са нашим азербејџанским партнерима кренути у преговоре о финансирању овог пројекта. Најпре да потпишемо комерцијални, а потом и уговор о финансирању", изјавила је Михајловић, а пренело министарство.
Она је казала да је за Србију од велике важности да се заврши обилазница око Београда и да очекује да азербејџанска компанија Азвирт буде партнер у реализацији овог пројекта.
"Отворени смо за сарадњу са Азербејџаном на новим пројектима. Азвирт се показао као добар и поуздан партнер на изградњи деонице Коридора 11 од Љига до Прељине. Нема разлога да у будућности не наставимо у истом смеру. Ту пре свега мислим на изградњу београдске обилазнице, као и саобраћајнице Рума - Шабац - Лозница", рекла је Михајловић.
Амбасадор Азербејџана Елдар Хасанов изјавио да је његова земља спремна да издвоји 210 милиона евра кредита за реализацију пројекта брзе саобраћајнице Рума - Шабац - Лозница.
Како је раније било најављивано изградња брзе саобраћајнице требало би да почне наредне године и да буде завршена током 2020.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa