Инфо

19. мај 2023.19. мај 2023.
Фото: Школа примењених уметности

Фото: Школа примењених уметности

Изложба "Ехо" Школе примењених уметности у Ноћи културе

У оквиру Ноћи културе, коју организује Народни музеј Шабац, са установама културе, појединим школама и медијском кућом Коперникус Запад, Школа примењених уметности приредиће изложбу фотографија 18 младих аутора Секције за фотографију и дигиталну графику симболичног назива „Ехо“ у суботу, 20. маја, од 18 до 23 сата.

Аутор поставке, професор у Школи примењених уметности Михаило Симовић, објаснио је да се „тематски опус изложених радова креће од минималистички компонованих детаља, извучених из контекста и сведених до апстракције, преко портрета изнијансираних емотивних стања, затим лирских призора, пригушених смирених тонова, све до драматичних перспектива урбаног пејзажа“.

-То је изложба којом се употпуњује обележавање значајног јубилеја за школу- 30 година рада и којом смо закорачили у другу деценију сарадње са Студентским културним центром у Београду. Тамо је била приказана у марту, а сада ће поставка бити пред шабачком публиком- навео је професор у Школи примењених уметности Михаило Симовић.
Д.Д.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa