Инфо

5. јун 2023.5. јун 2023.
ljubovija.info

ljubovija.info

Свечано обележен Дан општине Љубовија

Централна свечаност обележавања Дана Општине Љубовија приређена је у петак, 2. јуна у сали биоскопа у Љубовији.

Општина Љубовија обележила је 152 године, откако је 3. јуна 1871. године указом књаза Милана Обреновића проглашена за варошицу.

Пред почетак церемоније, у 12 часова одржана је свечана седница Скупштине општине Љубовија коју је сазвао Горан Јосиповић, председник СО Љубовија. Обележавању Дана Општине присуствовао је епископ Епархије шабачке господин Јеротеј у пратњи свештенства Азбуковачког намесништва и протосинђел Серафим, настојатељ манастира Св.Тројице, Бјеле воде, који је и један од добитника повеље, највишег признања Општине Љубовија.

Уводну реч дао је председник Општине Љубовија Милан Јовановић, који је резимирао дешавања у протеклих 365 дана - "километри асфалтираних путева, реконструисан вртић и основне школе у селима, санација корита реке Љубовиђе и многи други пројекти финансирани из буџета Општине Љубовија и уз подршку Владе".
- Имали смо јавни историјски час у организацији Основне школе „Петар Враголић“, наставника и ученика те школе. Иако је у том тренутку било невреме, иако је нестала струја, а ова сала је била препуна, владала је тишина и нико није напустио салу. Сви су дисали у једном даху. Деца су нам одржала, не само историјски час, него и предавање какви ми треба да будемо и приказали су нам наше храбре борце и муке кроз које су прошли у Бици на Кошарама. Показали су нам на шта је Србин био спреман, као и безброј пута до сада. Причали су нам о онима који су своју младост, своја тела, свој живот оставили за слободу и за мајку Србију. То је на мене оставило врло снажан утисак и не памтим да смо икада у Љубовији имали такву хармонију између публике и те деце на позорници, са тако снажном емоцијом и емпатијом, истакао је председник Јовановић, наводи фб страница општине Љубовија.

Заслужним грађанима општине Љубовија додељена су признања, након чега је изведена кабаретска представа „Као да сам те сањао“ у извођењу Владана и Кристине Савић, драмских уметника Позоришта на Теразијама, уз клавирску пратњу Невене Бранковић.

Свечаности су присуствовали Дејан Савић, изасланик председника Александра Вучића, Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа као и представници околних општина и градова, Братунца, Малог Зворника, Осечине, Крупња, Лознице, Шапца, Владимираца, Коцељеве, Богатића, представници МУП-а, Завода за јавно здравље Шабац, локални функционери и друге личности из јавног живота.
ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa