Инфо

21. јул 2023.21. јул 2023.
Фото: Бета

Фото: Бета

Поскупљење банкарских услуга од 1. септембра

Имајући у виду да договор Народне банке Србије и пословних банака о "замрзавању" накнада и провизија на услуге престаје да важи од 1. септембра, од тог датума банке ће моћи да повећају цене својих услуга, пише данашњи Блиц, а преноси Бета.

Прошлог септембра пословне банке су на препоруку НБС вратиле износ провизија на ниво од јануара 2021. године и обавезале да ће их на том нивоу држати до 1. септембра ове године. Тако су банке у Србији смањиле провизију и накнаде за своје услуге и до 30 одсто. Уколико не дође до новог договора НБС и пословних банака, од 1. септембра сви корисници банкарских услуга треба да очекују да ће скупље плаћати вођење рачуна, коришћење кредитне картице, банкомата, чекова, наводи Блиц.

Према тренутној банкарској понуди накнада за месечно одржавање рачуна кошта од 150 динара па навише, девизни рачун око 100 динара, трајни налог од 10 динара по трансакцији па навише, чекови од 20 до 35 динара, извод око 100 динара, плаћање на рате без камате од 35 динара навише и упит стања на банкоматима туђих банака од 30 динара па навише.

Блиц је подсетио да централна банка мора да одобри сваку измену ценовника у банкама, као регулатор, као и да је прописана обавеза банака да обавесте НБС измени тарифа најкасније 45 дана пре планираног усвајања тих измена.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa