Инфо

15. август 2023.15. авг 2023.
Pixabay

Pixabay

Отворен позив за пописиваче за овогодишњи Попис пољопривреде Србије

Како преноси Бета, Републички завод за статистику (РЗС) објавио је данас Јавни позив за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава, за потребе Пописа пољопривреде Србије 2023, на који могу да се пријаве до понедељка, 21. августа.

Попис пољопривреде спровешће се од 1. октобра до 15. децембра, а планирано је да у њему учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора, који ће бити ангажовани од 1. октобра до 22. децембра.

Заинтересовани за посао пописивача морају бити пунолетни држављани Србије, да имају пребивалиште или пријављено боравиште у нашој земљи, стечено најмање трогодишње средње образовање, као и да нису осуђивани, да против кандидата за пописивача није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак.
Неопходно је знање рада на рачунару и могућност приступа интернету током ангажовања.

Предвиђено ја да по пописивачу буде око 250 газдинстава, а подаци ће бити прикупљани методом интервјуа на терену, од 1. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава.


Попис пољопривреде 2023. обухватиће пољопривредна газдинства на територији Србије, без обзира на статус (породична газдинства, газдинства правних лица и предузетника).


Заинтересовани детаље конкурса могу да виде на сајту РГЗ-а (њњњ.стат.гов.рс) и сајту Пописа пољопривреде 2023. (пописпољопривреде.стат.гов.рс).



ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa