Инфо

4. септембар 2023.4. сеп 2023.
Сефардска музика у Музеју шабачких Јевреја

Сефардска музика у Музеју шабачких Јевреја

У уторак, 5. септембра, са почетком у 20 часова, у Музеју шабачких Јевреја, у склопу Шабачке концертне сезоне а поводом обележавања "Европских дана јеврејске културе", наступиће најзначајнији ансамбл са ових простора посвећен сефардској музици - Шира утфила.

Шира утфила, што на хебрејском значи "песма и молитва", се бави истраживањем и извођењем сефардске музике Балкана, Медитерана и Блиског истока. Ансамбл је наступао широм света укључујући наступе у чувеним концертним салама као што су Концертгебоуw (Амстердам), Бозар (Брисел), Бела Барток (Будимпешта) и фестивале Балкан Трафик Фестивал (Брисел), Принтемпс Сефараде (Женева) и Симха Фестивал (Вроцлав). 2011. године Шира утфила у Амстердаму добија престижну награду РАСА за најбољу Wорлд Мусиц групу док је албум „Бивиендо ен кантандо”, издат за холандског издавача Мусиц&Wордс, сврстан у "Топ оф тхе wорлд " селекцију ЦД издања престижног британског магазина „Сонглинес”.

У Шапцу, Шира утфила ће наступити у следећем саставу:

Бранислава Подрумац, вокал
Стефан Саблић, вокал, уд, канун
Синан Аћифовић, кларинет
Горан Милошевић, перкусије


Улаз на концерт је слободан.


Концерт ансамбла Шира утфила је део "Шабачке концертне сезоне 2023" коју организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ сезоне је град Шабац. Спонзори су Елиxир Фондација и СЕТ д.о.о. Донатори концертне сезоне су Луси и Норм Хинман. Коорганизатор овог концерта је Народни музеј из Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa