Инфо

23. јул 2018.23. јул 2018.
Вукашин Обрадовић: лажних вести ће увек бити

Вукашин Обрадовић: лажних вести ће увек бити

Лажних вести је било и увек ће их бити, изјавио је новинар Вукашин Обрадовић, који сматра да је окружење данас промењено и да је истина крајње релативизована, па лажне вести добијају своје "право значење и смисао" и да лажне вести, у зависности од окружења, креирају и новинари и политичари.
Обрадовић јепоменуо пример Француске, где и парламент и председник Емануел Макрон говоре о законском оквиру који би у време предизборних кампања спречио ширење лажних вести.
То није решење ни за Француску, ни за Србију, оценио је Обрадовић, коментаришући најаву оснивања владине Радне групе за борбу против лажних вести.
Он је предочио да су у Србији лажне вести присутне у традиционалним медијима, а ради се заправо новинарима и медијима који се не баве новинарством, већ пропагандом.
Нисам био жртва лажних вести, већ лажи, подсетио је Обрадовић, алудирајући на неистине да је био део групе која је спремала и учествовала у наводој припреми атентата на Александра Вучића.
Према ставу Обрадовића, лажне вести могу бити последица незнања и професионалног немара, али и чисте намере да се лансирањем неистина обмањује јавност.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa