Инфо

8. септембар 2023.8. сеп 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Гимназијалци у хуманој мисији

Хуманитарни базар у Шабачкој гимназији окупио је све људе доброг срца који желе да помогну. Идеја је била да новац прикупљен од 11 до 15 сати у дворишту школе буде уплаћен за лечење Дарка Марковића, који је, нажалост, непосредно пред догађај, преминуо. Знајући да је помоћ потребна Дарковој породици и другима који су у сличној ситуацији, организатори су поставили 29 штандова и на њима посетиоцима понудили књиге за продају, као и слаткe и слане грицкалице, фигуре и слично.
(Фото: Глас Подриња)

То није први пут да су гимназијалци у хуманој мисији.
Директорка Маријана Исаковић са ђацима (Фото: Глас Подриња)

-Нама је велика радост кад можемо да помогнемо било коме и ми тако и учимо наше ђаке. Заиста су се потрудили. Сваки штанд је прича за себе и срећна сам што су и родитељи то подржали, јер без њихове помоћи не можемо да напредујемо. Јако сам задовољна због огромног броја учесника. Они сад заједно навијају за кошаркаше и цео дан смо посветили хуманитарним активностима, буђењу емпатије код ученика. Сматрамо да ће ова манифестација постати традиционална, да увек треба почети школску годину на тај начин, да се деци укаже шта је оно што треба да негују током школовања- подвукла је директорка Маријана Исаковић.


Ученица четвртог разреда Шабачке гимназије Милица Вујовић редовни је учесник сличних манифестација.
Милица Вујовић (Фото: Глас Подриња)

-Дошли смо да на креативан и занимљив начин прикупимо новац за дечка који је, нажалост, јуче преминуо, али верујемо да је потребна помоћ његовој породици. Моје одељење 4/2 припремило је храну, слатко и слано, написали смо неколико лепих порука. Много смо се потрудили и надамо се да ћемо им помоћи колико можемо- рекла је Милица.


"Дубоко нас је растужила вест о смрти Дарка Марковића, чијем смо лечењу наменили приход од нашег сутрашњег Базара. Базар ћемо, ипак, одржати јер је породици Марковић неопходна помоћ.
Још много људи чека подршку у лечењу. Ученички парламент ће на свом састанку у понедељак, 11. септембра 2023. године, донети одлуку о коришћењу прикупљених средстава. Изражавамо дубоко саучешће породици Марковић и жалимо за прекинутом Дарковом младошћу", наведено је у саопштењу Шабачке гимназије пред сам догађај.


Теодора Павловић из одељења 3/7 први пут учествује у оваквој акцији.

-Жеља свих нас је да прикупимо што више новца у хуманитарне сврхе. Верујем да ће сав новац на крају бити дониран породици и осталима којима је потребан. Важно је да се овакве акције одржавају, јер на тај начин можемо да се ујединимо и да се потрудимо да заједно помогнемо некоме и тако учинимо добро дело- сматра Теодора.

Теодора Павловић (Фото: Глас Подриња)

Иницијаторка акције, мастер педагог Биљана Дробњак, која је са библиотекаром Сашом Лазићем била задужена за организацију и прикупљање уџбеника за продају током целе недеље, подсетила је да је дечак Богдан, за кога су раније организовали базар, на радост свих, излечен.
(Фото: Глас Подриња)

-Било је више сајмова књига и базара. Увек кренемо од књига, мислимо да су књиге најважније и најзначајније, да ће знање променити свет. Наравно, волели бисмо да прикупљамо новац и да стипендирамо неког ђака или помогнемо да оде на неки програм у Петницу или нешто слично. Увек се одазовемо кад су ученици спремни, а имамо дивне и мотивисане ђаке, тако да нам то није проблем- истакла је Дробњак.


Хуманитарна акција запослених, ученика и пријатеља гимназије, наишла је на велики одзив суграђана, Библиотеке шабачке, других школа, Предшколске установе, појединаца, родитеља.
Д.Д.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa