Инфо

18. септембар 2023.18. сеп 2023.
Смањена цена брашна, повећане плате

Смањена цена брашна, повећане плате

Влада Србије усвојила је данас Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница којом ће бити смањења цена брашна након што је дошло до пада цене пшенице на тржишту.

Снижене цене односе се на брашно тип Т- 400 глатко, у паковању до једног килограма и брашно тип Т-500 у паковању од такође једног килограма, саопштила је Влада, преноси агенција Бета.

Влада је данас усвојила и Закључак о изменама и допунама закључака о утврђивању основица за обрачун и исплату плата, почев од плате за септембар 2023. године којим се та основица увећава за 5,5 одсто запосленима у више области, сектора и установа.

Ово повећање плата, у области просвете, добиће запослени у предшколском, основном и средњем образовању, ученичком стандарду и студентском стандарду.

Од септембра увећане плате добиће и запослени у здравству и социјалној заштити: медицинске сестре и техничари у здравственим и другим установама - Заводу за спорт, установама за извршење кривичних санкција, затим неговатељице и медицинске сестре у социјалној заштити.


Бета

Најновији број

28. септембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa