Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Наставак традиције након паузе (фото:; Глас Подриња)

Наставак традиције након паузе (фото:; Глас Подриња)

Друштво ветерана и пријатеља ФК Мачва: Сећање дружења и ривалства

Друштво ветерана и пријатеља ФК Мачва, након две године паузе изазване нестабилном епидемиолошком ситуацијом обележило је годишњицу прве утакмице најстаријег шабачког фудбалског клуба. Некадашњи играчи Мачве и других шабачких клубова, као и гости из Београда и Новог Сада традиционалним дружењем сетили су прошлих дана и фудбалских успомена које имају црвене и црне боје.

Некадашњи фудбалери и вечни пријатељи и навијачи шабачког фудбала (фото: Глас Подриња)


Уз дружење и евоцирање успомена на своје играчке, тренерске, функционерске и навијачке дане, присутни су имали прилику да се на импровизованом паноу, кроз фотографије подсете ранијих сусрета где су гости били највећа имена нашег фудбала, некадашњи асови Црвене Звезде, Партизана, Војводине, ОФК Београда, Спартака, Напретка и других клубова, који више нису међу нама.

Фото успомене на претходна дружења (фото: Глас Подриња)


Међу гостима били су, између осталих и Милан Павловић, некадашњи фудбалер Мачве и сарајевског Железничара који је предводио омладинску репрезентацију Југославије у Чилеу, као капитен, до титуле шампиона Света за играче до 20 година (генерација: Мијатовић, Просинечки, Бобан, Шукер, Панчев, Михаиловић...), потом најстарији фудбалери Мачве, некадаши председници и сви они којима је фудбал и Шабац у срцу.


Спортска ривалства преточена у пријатељства (фото: Глас Подриња)


-Овакви сусрети су увек радост и најбољи спомен ентузијазму и жељи људи да они трају. Није могуће избећи сетне тренутке, јер је много драгих пријатеља и сарадника који више нису међу нама, а који су уткали себе у ово удружење. Посебно ми је драго када видимо и млађе људе који желе да сачувају традицију и они су највећи гарант да ће сусрети трајати и да ће пријатељства бити вечна. Данас је годишњица прве утакмице Мачве, данас је Слава клуба и користимо прилику да ФК Мачва честитамо и пожелимо још боље резултате - истакао је Милан Благојевић, некадашњи фудбалер и члан Удружења.

Благојевић: Традиција коју морамо чувати (фото: Глас Подриња)
Д. Б.

Најновији број

7. децембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa