Инфо

26. септембар 2023.26. сеп 2023.
Изложба стрипа Зорана Јанковића у Библиотеци шабачкој

Изложба стрипа Зорана Јанковића у Библиотеци шабачкој

У сарадњи са Удружењем ликовних стваралаца Шапца, у среду, 27. септембра 2023. године, у 12 часова у галерији Библиотеке шабачке свечано ће бити отворена изложба „DIFFERENT FUTURE“. На отварању ће говорити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, др ум. Драган Марковић Маркус, директор Удружења ликовних стваралаца Шапца и аутор. Сви заинтересовани суграђани ће моћи да погледају поставку до 10. октобра 2023. године.

Зоран Јанковић је рођен у Шапцу 25.01.1978. године, где је завршио Школу примењених уметности. Цртањем стрипова се почео бавити у тинејџерском периоду да би 2000. године дебитовао у нултом броју шабачког часописа „Еон“, посвећеном деветој уметности. Његови рани стрипови „Tyler & Melody“ и „Neo City“ имали су упориште у савременој америчкој школи цртања, са делимичним утицајем манга-стрипа.


Тематски се фокусирао на живот у градовима будућности, односе у друштву различитом од данашњег, са посебним акцентом на технологију чији га убрзан развој фасцинира. Рад са америчким сценаристима (и издавачима) пружио му је прилику да се придружи хуманитарним

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa