Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

„Михољски сусрети села у Мачви“ у Прњавору (текст+видео)

„Михољски сусрети села у Мачви“ организују се у Прњавору од четвртка, 28, до суботе, 30. септембра. Манифестација ће бити одржана трећи пут, под покровитељством Министарства за бригу о селу и Града Шапца, а у организацији Дома културе Прњавор. Очекује се око 300 учесника у различитим програмским садржајима, истакнуто је на конференцији за новинаре у Градској кући.

Турнир у малом фудбалу почиње у четвртак у спортској хали од 16 сати и наставља се наредног дана у истом тремину. У петак, 29. септембра, од 15 сати, на програму је ликовна радионица у школском дворишту, а сат касније на истој локацији почиње баскет 3x3, који се наставља у суботу у истом термину. Од 21 сат на школском игралишту планирано је музичко вече.

За суботу од 10 сати предвиђен је базар у школском дворишту, а од 11 сати на истом месту мачвански гулаш. У исто време, у школској учионици биће организован турнир у шаху.

-За разлику од прошле године, продужили смо трајање за један дан и обогатили програм за још три, а то су музичко вече, дефиле беба трудница и деце до три године и турнир у баскету, поред редовног програма који смо имали прве и друге године кад смо организовали. Много је учесника, око 300 у самом програму, што је стварно за похвалу и нама као организатору је драго. Много је пријатеља манифестације, ове године су нам заиста изашли у сусрет. Захвалан сам свима њима- од наших маркета, радњи, до руководства Месне заједнице. Захваљујући њима, део музичке вечери је новина- рекао је директор Дома културе Прњавор и председник организационог одбора манифестације Марио Максимовић.


У суботу од 12 сати је дефиле трудница, беба и деце до три године који креће од парка испред Дома културе Прњавор. Свечано отварање манифестације на школском игралишту уз програм на отвореној сцени је од 13 сати.

-Са поносом можемо да најавимо да се у нашем селу први пут организује дефиле трудница, беба и деце до три године и они ће имати једну симболичну шетњу од Дома културе до школског игралишта које ће бити сам центар манифестације и ту ће добити симболичне награде и поклоне. Ми ћемо, без сумње, тај дан послати једну прелепу слику из нашег села која ће бити препуна осмеха, дечије игре и забаве. Михољски сусрети су манифестација прилагођена свим мештанима- истакла је чланица Савета Месне заједнице Марија Ивановић.


Организатор културних активности у Дому културе Прњавор Драган Милинковић најавио је спортско- забавни део манифестације.

-Имаћемо турнир у малом фудбалу, турнир у баскету три на три, турнир у шаху за који је Град Шабац обезбeдио бројне и вредне награде. Захвални смо Граду на сарадњи и новчаним наградама. Такође су најављени дефилеи, културно- уметнички програми, музичко вече, где ће наступити Оптимум бенд, оркестар Саше Деспотовића, као и Роки Беговић, за старију популацију која вреднује ту врсту музике- подвукао је Милинковић.


Културно- уметнички програм и свечана додела награда за такмичења је у суботу, 30. септембра, на школском игралишту, од 19 сати. Како је најавио Максимовић, поред домаћина, Фолклорног ансамбла Дома културе Прњавор, први пут наступиће ансамбли из Вршца, Обреновца и Власенице.
Д.Д.

Најновији број

30. новембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa