Инфо

1. октобар 2023.1. окт 2023.
Попис траје до 15. децембра (фото: (Pixabay)

Попис траје до 15. децембра (фото: (Pixabay)

Стартовао попис пољопривреде

Почео је Попис пољопривреде. Пописивачи излазе на терен и према адресару који броји 680.000 газдинстава - обилазе адресе и пописују количине - стоке, усева и слично. Онај ко има њиву а не бави се пољопривредом није предмет пописа, каже Петар Коровић из Републичког завода за статистику и истиче да су грађани дужни да одговоре на питања пописивача.

Планирано је да се попис зааврши до 15. децембра.

Пописују се сва пољопривредна домаћинства, без обзира на то да ли су правна лица, предузетници, или физичка лица. Они су дужни према Закону о попису пољопривреде да дају тачне одговоре пописивачу на сва питања која поставе”, каже Коровић и напомиње да су предвиђене казне за оне који одбију пописиваче или дају непотпуне информације, али и за прекорачење овлашћења пописивача.

Постоји сет података о газдинству, о броју стоке, о усевима, који се поставља свим испитаницима. Одређени сет питања који се поставља само онима који су укључени у узорак за та питања. Постоји трећи сет питања које пописивач уопште неће постављати, зато што имамо добре административне изворе, па ћемо одатле те податке да повучемо”, каже Коровић.


Није тема шта је чије власништво, колико је неко зарадио као пољопривредник са одређене површине, цене колико је неко продао неко грло стоке, колико је продао неки производ који је одгајан на том газдинству.
Глас Подриња /РТС

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa