Инфо

6. октобар 2023.6. окт 2023.
Фото: фб страница градоначелника Шапца

Фото: фб страница градоначелника Шапца

Министарка Ирена Вујовић обишла радове на санацији и рекултивацији депоније "Дудара" у Шапцу

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је радове на санацији и рекултивацији несанитарне депоније "Дудара" у Шапцу.

-Депонија "Дудара" је представљала еколошку бомбу овог краја, због чега је затворена 2014. године и од тада се на овом месту не одлаже отпад. Међутим, није урађена санација и тај велики посао ми сада завршавамо. Колико је то важан пројекат, најбоље говори чињеница да се депонија налази непосредно уз десну обалу реке Саве, на 500 метара од центра града, а прве стамбене зграде удаљене су само 100 метара- рекла је министарка.

Радове је обишла заједно са градоначелником Шапца Александром Пајићем, а на тој локацији ће, по реализацији пројекта, бити зелена оаза и простор за рекреацију грађана.

-Ово је највећи пројекат у Граду Шапцу који финансира Министарство. Поносан сам што ћемо у сарадњи са својом државом решити вишедеценијски, еколошки проблем Шапчана и од некадашње депоније направити зелену оазу у којој ће уживати наши суграђани- истакао је градоначелник Шапца и додао да ће на 20 хектара бити место за бављење спортом и рекреацијом.

- На овом простору, уз обалу реке Саве, урадићемо неколико игралишта за децу, атлетску стазу, посадити доста дрвећа, поставити справе за вежбање, клупе и други мобилијар неопходан за пријатан боравак у природи.

Град Шабац је у протекле три године са Министарством заштите животне средине успешно реализовао бројне еколошке пројекте, као што су уклањање 11 дивљих депоније на територији нашег града, пошумљавање, замена индивидуалних ложишта котловима на еколошки прихватљиве енергенте, уградња нових котларница на пелет у пет школа на територији града. Сви ови зелени пројекти јасно показују да је заштита животне средине приоритет Владе Републике Србије. Наставићемо да сарађујемо са својом државом и доприносимо еколошки здравијој животној средини за све наше суграђане- додао је градоначелник Шапца.

Фото: фб страница градоначелника Шапца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa