Инфо

8. октобар 2023.8. окт 2023.
Васил Хаџиманов 14. октобра у Шабачком позоришту

Васил Хаџиманов 14. октобра у Шабачком позоришту

Један од најзначајнијих и најутицајнијих џез пијаниста са ових простора, Васил Хаџиманов, одржаће 14. октобра концерт у сали Шабачког позоришта. Концерт, који је део Шабачке концертне сезоне, почиње у 20.00 часова, а улаз је слободан.

-Пореклом из музичке породице (отац Зафир Хаџиманов, мајка Сенка Велетанлић), Васил се школовао на чувеној америчкој школи Беркли. И поред великих музичких утицаја, Хаџиманов је изградио јединствен музички израз, што га чини једним од најпрепознатљивијих и најпопуларнијих музичара региона. Данас не постоји значајнији музички догађај на којем Хаџиманов није наступао са својим триом или као солиста.
Наступао је и снимао са бројним славним музичарима, као што су: Мет Герисон, Антонио Санчез, Дејвид Гилмор, Најџел Кенеди, Бисера Велетанлић, Зафир Хаџиманов, Сенка Велетанлић, Тони Китановски, Душко Гојковић, Стефан Миленковић, Влатко Стефановски, Стјепко Гут и многи други. У Шапцу ће Васил Хаџиманов наступити сам, што је изузетна прилика да уживамо у јединственој музикалности и таленту овог музичара, стоји у најави организатора

Шабачку концертну сезону 2023 организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ концертне сезоне је град Шабац. Спонзори су Еликсир Фондација,Raiffeisen banka a.d. Beograd, СЕТ д.о.о. и Фондација Саша Марчета. Донатори концертне сезоне су Луси и Норм Хинман.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa