Инфо

3. новембар 2023.3. нов 2023.
Прилика за увежбавање древне јапанске борилачке вештине (фото: ССОСИ фб страна)

Прилика за увежбавање древне јапанске борилачке вештине (фото: ССОСИ фб страна)

Нови спорт у понуди Спортског савеза за особе са инвалидитетом

У понуди Спортског савеза особа са инвалидитетом Шабац, отворен за све кориснике активности Савеза, од недавно се налази још један спорт, паракарате. Након промотивног тренинга који је орагнизовао Спортски савез Београда, интеерсовање је било велико, те су покренути тренинзи. Водиће их тренер клуба “Каишин” Саша Ковачевић.

Паракарате је након недавно организованог промотивног тренинга имало одличан пријем и велико интересовање је учинило да се организују редовни тренинзи. Термин за паракаратисткиње и паракаратисте је среда, од 16 часова, у сали Соколског дома.

Велико интересовање од првог тренинга


Осим паракаратеа ССОСИ Шабац нуди корисницима још: стони тенис, пливање, баскин, моторичка радионица и реедукацију психомоторике.

-Сви заинтересовани треба да у нашој канцеларији у Соколском дому попуне приступни формулар, било који радни дан од 09 до 14 сати и стекну статус корисника активности. Све активности су бесплатне, сви трошкови су на терет ОСИ и увек позивамо све да нам се придруже. Пружамо помоћ у одабиру спорта – појаснио је секретар ССОСИ Шабац Славољуб Роберт Авдић.

Играчи баскина доказани на евро сцени (фото: ССОСИ Шабац фб)


Распоред активности:

ПЛИВАЊЕ - недеља, од 11:00 (Градски базен)
БАСКИН И МОТОРИЧКА РАДИОНИЦА - субота од 14 и недељом од 13 (Хала Зорка)
РЕЕДУКАЦИЈА ПСИХОМОТОРИКЕ - уторак од 15 и четвртком од 16 (Соколски дом)
ПАРАКАРАТЕ - среда од 16 (Соколски дом)
СТОНИ ТЕНИС - понедељак, среда и петак од 09 (Соколски дом)


Током године, у мају и јуну је реализован пилот пројекат спорта и физичке активности за децу која похађају школски програм по ИОП-у.

-Учествовало је десет дечака и девојчица из Основне школе “Стојан Новаковић”. Пробни пројекат је одобрило Министарство просвете који би требало да буде настављен 2024. године. Аутор програма је докторанд физичке културе Живан Милошевић, а у реализацији учествовали тренер Зоран Љубишић и дефекторлог Никола Ђурђевић.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa