Инфо

8. новембар 2023.8. нов 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Средња школа „Вук Караџић“ у Љубовији обележила 59 година рада

Средња школа „Вук Караџић“ у Љубовији обележила је 59 година рада и постојања, преноси Љубовија.инфо. Програм обележавања Дана школе приређен је у сали биоскопа у Љубовији где су присутни гости и ученици најпре имали прилику да у холу погледају изложбу ликовних радова ученика и да се упознају са њиховим успесима у претходној школској години. Такође, приређена је и изложба о Вуку Караџићу, а након тога уследила је Свечана академија.

Поздравни говор одржала је директорка школе Драгана Арсић, а затим је уследио програм који су припремили ученици са професорима Соњом Мандић и Љубишом Поповићем.

Овај дан и ова 2023. година нису посвећени само Вуку, већ и једном од највећих писаца у веку након Вука – Милошу Црњанском. Прошло је 130 година од рођења српског Одисеја, писца „Сеоба“, „Суматре“, „Стражилова“, „Дневника о Чарнојевићу“... Непун век након Вукове реформе, Црњански је српски језик винуо до бескрајног, плавог круга и претворио га у звезду. Иако нису били савременици, везали су их љубав ка језику, роду и бескрајним сеобама.

Г. П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa