Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Ф. Новаковић (фото: Глас Подриња)

Ф. Новаковић (фото: Глас Подриња)

Хановер за крај групе Ц

Европске ватерполо вечери за 2023. годину биће окончане у суботу, од 19 часова, на Градском базену. Последњи меч групне фазе Шаабц Елискир игра прптов великог немачког клуба Васпо Хановера. У досадашњем току Шабац је освојио три бода више од Немаца, али је у међусобном дуелу немачки клуб био бољи крајем октобра.

Потпора с трибина за макисмалан учинак на домаћем базену (фото: Глас Подриња)


Немци су искуснији клуб, како играчки, тако и традицијом. Они су најтрофејнији клуб из Немачке, тренутно су водећи на табели уз један реми и све преостале победе. Имају двоцифрен број сезона у Лиги шампиона. Шабац је претходне сезоне остварио највећи међународни успех у историји наступивши у четвртфиналу Евро купа.

Шапчани су у досадашњем току сезоне на евро сцени остварили максималан учинак на домаћем базену. Одиграли су шест мечева и остварили исто толико победа, а у збиру са претходном имају само један пораз у 12 мечева уз 11 победа.

До сада нису Шаабц и Хановер играли у Шапцу. У Хановеру је домаћин победио, а у припремама за сезону Шабац је савладао Шпандау, актуелног учесника Лиге шампиона, на турниру у Дубровнику.
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa