Инфо

8. децембар 2023.8. дец 2023.
П. Станић (фото: Глас Подриња)

П. Станић (фото: Глас Подриња)

Трећи ривал из Немачке против Шапчана

На опроштају од 2023. године и Евро купа Шабац Еликсир дочекује великана из Немачке, екипу Хановера, једног од два највећа клуба, некада Западне Немачке, данас уједињене државе Немачке. Не играју шабачки ватерполисти први пут са Немцима у европском надметању. Меч заказан за суботу од 19 сати је први у Шапцу против ривала из ове државе.

Крајем 2021. године Шабац је учествовао у квалификацијама за Евро куп. На првом квалификационом турниру једна од ривала био је Дуизбург. На турниру у Утрехту Шабац је надиграо Немце, победи 13:11 и управо тај тријумф је одвео екипу у наредну фазу такмичења.

И. Коптсев (фото: Глас Подриња)


Берлински Шпанадау није био противник Шапчана у званичним мечевима, али су се сусрели овог лета на турниру у Дубровнику, једном од најјачих припремних овог лета у Европи. У групној фази Шабац Елискир је био бољи од Шпандауа 8:7, екипу која је учесник Лиге шампиона.



Хановер је захваљујући потпуној доминацији у прве две четвртине савладао Шабац у 3. колу Евро купа ове сезоне, 12:6 и меч у суботу је прилика за реванш Шапчана Немцима и очување перфектног учинка на домаћем базену у Европи.

Капитен Репановић и Огњен Стојановић су играчи сведоци сва три досадашња дуела против Немаца. Екипу је против Дуизбурга водио Анто Васовић, док је Немања Личанин, у том мечу био помоћник, а у наредна два први тренер.
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa