8. decembar 2023.8. dec 2023.
P. Stanić (foto: Glas Podrinja)

P. Stanić (foto: Glas Podrinja)

Treći rival iz Nemačke protiv Šapčana

Na oproštaju od 2023. godine i Evro kupa Šabac Eliksir dočekuje velikana iz Nemačke, ekipu Hanovera, jednog od dva najveća kluba, nekada Zapadne Nemačke, danas ujedinjene države Nemačke. Ne igraju šabački vaterpolisti prvi put sa Nemcima u evropskom nadmetanju. Meč zakazan za subotu od 19 sati je prvi u Šapcu protiv rivala iz ove države.

Krajem 2021. godine Šabac je učestvovao u kvalifikacijama za Evro kup. Na prvom kvalifikacionom turniru jedna od rivala bio je Duizburg. Na turniru u Utrehtu Šabac je nadigrao Nemce, pobedi 13:11 i upravo taj trijumf je odveo ekipu u narednu fazu takmičenja.

I. Koptsev (foto: Glas Podrinja)


Berlinski Španadau nije bio protivnik Šapčana u zvaničnim mečevima, ali su se susreli ovog leta na turniru u Dubrovniku, jednom od najjačih pripremnih ovog leta u Evropi. U grupnoj fazi Šabac Eliskir je bio bolji od Špandaua 8:7, ekipu koja je učesnik Lige šampiona.



Hanover je zahvaljujući potpunoj dominaciji u prve dve četvrtine savladao Šabac u 3. kolu Evro kupa ove sezone, 12:6 i meč u subotu je prilika za revanš Šapčana Nemcima i očuvanje perfektnog učinka na domaćem bazenu u Evropi.

Kapiten Repanović i Ognjen Stojanović su igrači svedoci sva tri dosadašnja duela protiv Nemaca. Ekipu je protiv Duizburga vodio Anto Vasović, dok je Nemanja Ličanin, u tom meču bio pomoćnik, a u naredna dva prvi trener.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa