Инфо

13. децембар 2023.13. дец 2023.
Pixabay

Pixabay

Шабац у врху према броју пријављених изборних листа

У недељу, 17. децембра, биће организовани парламентарни избори за Народну скупштину Републике Србије, али у 65 локалних самоуправа истовремено ће гласачи да се изјасне и на локалним изборима о својим представницима у локалним скупштинама. Град Шабац је, уз Крагујевац, у врху по критеријуму броја пријављених листа.

Гласачи на подручју шабачке локалне самоуправе на гласачком листићу за локалне изборе имаће 12 алтернатива, једнако колико и гласачи у Крагујевцу и у престоници Београду.

Велики број опција, с обзиром на број гласача је и у Општини Богатић, где у борбу за локални парламент улази осам листа. У Владимирцима гласачи се изјашњавају међу између пет опција, док је Коцељева једна од општина где је најмањи број листа, свега три, мада има и локалних самоуправа где ће на листићу бити само две листе.

На локалним изборима у Љубовији биће пет листа учесника. Садржај изборне листе у Љубовији је специфичан, јер је она једна од укупно четири локалне самоуправе где Српска напредна странка и колациони партнери нису под бројем један на гласачком листићу за локалне изборе. Прва оглашена листа у Љубовији је Социјалдемократска партија Србије (СДПС) Расима Љајића.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa