Инфо

20. децембар 2023.20. дец 2023.
Прво место за Аријана у Загребу (фото: РК Витез)

Прво место за Аријана у Загребу (фото: РК Витез)

Златни крај успешне сезоне

Аријан Алија, шабачки рвач, репрезентативац Србије у пионирској категорији окончао је изузетно успешну 2023. годину у којој је освојио две националне шампионске титуле, у грчко-римском стилу и слободном стилу, треће место на Првенству Балкана, а наступио је и на Европском првенству за свој узраст.

Pixabay


Уз поменуте освојио је бројна одличја на Купу и Првенствима централне Србије, међународним турнирима, а тачку је ставио бронзом у Загребу, на Божићном турниру. Представљао је Србију у категорији до 75 кг.

Почео је турнир већ у квалификационој рунди где је био бољи од домаћег такмичара Антонија Ивчина. Уследио је меч за пласман у полуфинале у коме је победио још једног хрватског борца, Емануела Беришића. Борбу за финале водио је против репрезентативног клупског друга Новака Иванковића. Остварио је победу, обезбедио медаљу и изборио право да се бори за злато.

У финалу га је чекао такмац из Грчке Стефанос Васдекис. Алија је и у овом мечу показао више од ривала и сасвим заслужено освојио златну медаљу.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa