Инфо

11. јануар 2024.11. јан 2024.
Јуниори Саве 1 (фото: ВК Шабац)

Јуниори Саве 1 (фото: ВК Шабац)

Прво национално ватерполо такмичење у 2024. години

Најстарија такмичарска категорија међу млађима ове сезоне у српском ватерполи, 2006. годиште и млађи (јуниори), у Шапцу ће водити битку за трофеј Купа Србије од 12. до 14. јануара, што је и прво званично надметање у ватерполу у новој календарској години.

Шабачки ватерполо представљају Сава и Сава 2. Први тим Саве је у групи Б заједно са: Војводином, Бањицом 2 и Сингидунумом. Играчи тренера Мирослава Петровића и Миливоја Бранкобића су пласман изборили директно на полуфиналном турниру у Крагујевцу. Нема преношења бодова, већ након три кола прва два тима у групи ће изборити пласман у полуфинале.

Друга екипа Саве најмлађа на финалу (фото: ВК Шабац фб)


Сава 2 је најмлађи тим на турниру. Чине је момци рођени махом 2008. године и касније и успели су у конкуренцији две године старијих да се пласирају на последњи ниво. Они су у групи А а ривали: Бањица, Бечеј и Раднички Крагујевац. Пласман међу најбоље обезбедили су након баража. Њих предводе Бојан Богићевић и Милош Поповић.

Прво коло је у петак, 12. јануара. Први дуел игра Сава 2 од 16:30 против Радничког, док је ривал Саве 1 Војводина истог дана од 19:30.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa