Инфо

20. јануар 2024.20. јан 2024.
Ј. Лукић и Ж. Крајишник на прошлогодишњем избору (фото: Глас Подриња)

Ј. Лукић и Ж. Крајишник на прошлогодишњем избору (фото: Глас Подриња)

Јана Лукић и Жарко Крајишник - најбољи млади спортисти Подриња 2023. у избору Гласа Подриња

Када бирамо у категорији младих увек је конкуренција највећа, избор најтежи и без изузетка је увек двоцифрен број оних који су заслужили да понесу епитет најбољих. Срећа овдашњег спорта је да има сјајну будућност, као и садашњост, а категорија је целокупан избор у малом, упоређивање неупоредивог и одабир најбољих међу најбољима.

Много је добрих резултата, различитих спортова и тешко је направити процену. Уз изабране много успеха су имали и Никола Кљајић, Угљеша Павловић, Аријан Алија, Немања Илић, Андреа Марковић, Анђела Ружић, Стева Радосављевић, Николина Јеремић, Аца Двокић и многи други.

Ј. Лукић (фото: пртив. фб профил)


Јана Лукић (ТК Летњиковац) - најбоља млада спортисткиња у Подрињу 2023.

У дебитантској години као јуниорка Јана, иако млађа од ривалки успела је да сачува место у врху. Уз бројна домаћа признања и успехе на турнирима, издвајају се два злата, три сребра и две бронзе на турнирима Г1 и Г2 категорије, као и вицешампионско звање на простору Балкана освојено у Сарајеву крајем године.

Ж. Крајишник (фото: прив. фб профил)


Жарко Крајишник (ТК Шабац) - најбољи млади спортиста у Подрињу 2023.

Већ у овој години Жарко се већ оријентисао на сениорски ниво, стекао статус кандидата за наступ на Европском првенству, већ има три Г1 сениорска одличја, а опроштај од млађих категорија био је величанствен. Након два светска сребра, као кадет и јуниор, у 2023. години је направио корак више освојивши титулу јуниорског шампиона Европе у Талину, у категорији до 68 кг.

Било би још много одличја да је остао међу јуниорима, но након Талина одлучио се само за конкуренцију сениора и већ у овој години очекивања су да се пробије на неко велико сениорско такмичење.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa