Инфо

4. фебруар 2024.4. феб 2024.
Поход ка финалу (фото: сајт Металопластике)

Поход ка финалу (фото: сајт Металопластике)

Деценија од почетка похода ка финалу

Металопластика Елискир остварила је убедљиву победу над Врањем и комплетан фокус усмерила ка Исланду и осмини финала ЕХФ купа. Ово је такмичење које је до недавно носило име Челенџ куп, а управо у њему је пре једне деценије шабачка екипа остварила највећи европски успех у овом веку. Играла је у финалу.

Тим је предводио данас нажалост покојни Славко Новаковић, док су му у раду помагали Момчило Јеротић и актуелни члан Градског већа задужен за спорт Миле Исаковић. У стручном штабу се налазио и актуелни тренер Медицинара ненад Тешић. Ђирђе Игњатовић био је физиотерапеут.

Металопластика 2013/14


Када говоримо о играчима, шест је окончало каријере, док преостали међу онима који су носили највећи теретм још су активни.

Каријере су завршили: Милош Митровић (капитен), Жикица Милосављевић, Бранко Канкараш, Немања Алексић, Бојан Палевић и Милош Марковић. Дарко Арсић је поново у Металопластици, капитен екипе. Немања Обрадовић је у Партизану, Милош Продановић у Радничком, док су остали активни ван Србије: Грујичић (Валенс Француска), Марјановић (Фокшани Румунија), Холперт (Бејкоз Турска), Драгаш (Требиње БиХ), Медурић (ПАОК Грчка) и Владисављевић (Касипалон Финска).

На путу до финала Металопластика је елиминисала: Врбас (Србија), Карловац (Хрватска), Кокс (Финска) и Агваш Санташ (Португал). У одлучујућем окршају поражена је од Савехофа (Шведска). Требало је да буде двомеч, међутим прва утакмица у Шапцу је отказана, услед ванредне ситуације изазаване великим поплавама 2014. године.

Тренутно, у националним лигама: Карловац је шести у својој групи Прве лиге Хрватске, Кокс је трећи у Финској, Агваш пети у Португалу, док је Савехоф лидер у Шведској. Врбас је члан Супер Б лиге Србије (другог ранга).
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa