Инфо

18. фебруар 2024.18. феб 2024.
Фото: Удружење Млади пољопривредници Србије

Фото: Удружење Млади пољопривредници Србије

Одржана едукативна трибина за младе пољопривреднике

Едукативно информативна трибина за младе пољопривреднике одржана је данас у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу. Трибина је одржана у оквиру пројекта "Дигитално оснаживање младих пољопривредника" који реализују удружење Млади пољопривредници Србије и медиј Agronews.

Више од 20 младих пољопривредника шабачких села, који су се одазвали позиву, могли су да чују детаљна упутства како да управљају е-Аграр налогом, али и да сазнају више о IPARD фондовима и подстицајима.

Предавачи су били Младен Минић и Слађан Радовић, оснивачи и стручни сарадници удружења Млади пољопривредници Србије.

Oпшти циљ пројекта је унапређење положајa пољопривредника кроз дигитално оснаживање и правовремено информисање о актуелним јавним позивимa.

-Како се због немогућности креирања и управљања налогом на „е-Аграру“ не би угасио велики број пољопривредних газдинстава, неопходно је унапредити њихов положај кроз дигитално описмењавање и учење. Фокус дигиталног описмењавање је на младима, јер су млади ти који лакше усвајају нова знања, склонији су дигитализацији и њиховим оснаживањем подстичемо да се постојећа породична пољопривредна газдинства пренесу са старијих чланова који су носиоци газдинства, на млађе чланове домаћинства, наводе у удружењу Млади пољопривредници Србије.

Пројекат се реализује у периоду од 1. септембра прошле године до 31. маја ове године.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa