Инфо

24. фебруар 2024.24. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Састанак начелника Одељења за ванредне ситуације Шабац и представника ДВД-а

Начелник Оељења за ванредне ситуације Шабац Иван Спајић и командант Ватрогасно спасилачког Батаљона Шабац Бојан Милинковић одржли су састанак са представницима Добровољних ватрогасних друштава на територији Мачванског управног округа. Састанку, на ком је било речи оподизању капацитета и већој координација рада ДВД, присуствовали су представници ДВД "Видојевица" из Лешнице, ДВД "Грушић", ДВД "Прњавор", ДВД "Богатић", као и члан градског већа задужен за безбедност Зоран Здравковић.



Иван Спајић је захвалио представницима ДВД-а на досадашњој врло успешној и доброј сарадњи и координацији.


Најавио је да ће ускоро припадницима ДВД-а бити подељене радне униформе које је определио Ватрогасни савез Србије и Сектор за ванредне ситуације, чиме ће се подићи капацитети и побољшати стање опреме за рад добровољних друштава. Такође ће разговарати са предстаницима Ватрогасног савеза како би возила која су за расход у ВСБ Шабац била додељена ДВД-има са Округа. Ради се о возилима која могу да се ремонтују и добро служне добровољним ватрогасцима.

Било је речио и о великој ватрогасној вежби "Прњавор 2023" у којој су учествовала сва ДВД из Округа, каои ВСБ Шабац. Жеља је да у наредном периоду овакве велике вежбе буду организоване сваке године. Представници ДВД "Грушић", као и представници "ДВД Видојевица" понудили су да они буду домаћини ове године.

Представници "ДВД Видојевица", које има успешну традицију дужу до 40 година, иначе несебично помаже млађим колегама својим знањем и искуством.


Зоран Здравковић је навео да је у плану формирање ДВД-а у Орашцу, а да ће у наредном опериоду интензивно радити на томе да се једно ДВД формира и у делу Мачве који је ближи Шапцу. Тако би читава териотрија Шапца била покривена и знатно сигурнија од штете од пожара.

-На територијама градова Шабац и Лозница тежити се да се организује још добровољних ватрогасних друштава, како би могли да се формирају ватрогасни савези ових градова. Тиме би се постигао већи степен координације, а самим тим много већа улога у систему заштите и спасавања становништва, материјалних добара и животне средине, рекао је Здравковић.
М.М.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa