Инфо

27. фебруар 2024.27. феб 2024.
Заменик градоначелника Шапца Милан Мачван и градска већница Мина Мијаиловић (Фото: Глас Подриња/Ј.Р.)

Заменик градоначелника Шапца Милан Мачван и градска већница Мина Мијаиловић (Фото: Глас Подриња/Ј.Р.)

Заменик градоначелника Шапца Милан Мачван посетио ОШ „Свети Сава“

У сусрет Међународном дану ретких болести, заменик градоначелника Шапца Милан Мачван и градска већница задужена за бригу о породици, посебну заштиту деце и родну равноправност Мина Мијаиловић посетили су шабачку Основну школу „Свети Сава“.

Овом приликом заменик градоначелника Милан Мачван на личну иницијативу обишао је школу и уручио поклоне ученицима.

-Фебруар је месец када већу пажњу посвећујемо особама са ретким болестима, а то треба да чинимо сваког дана и месеца у години. Због тога смо одабрали да посетимо ОШ „Свети Сава“ и наше мале хероје који нам сваког дана дају пример како треба да се опходимо једни према другима, према животу. Мислим да у времену кад је темпо живота убразан често заборавимо важне ствари као што су породица, љубав, подршка – додао је Мачван и нагласио кроз лично ангажовање и пример свако може дати свој допринос заједници.

Градска већница задужена за бригу о породици, посебну заштиту деце и родну равноправност Мина Мијаиловић подсетила је да су ретки важни и снажни.

-Сматрам да је веома важно да као родитељи будемо солидарни, подршка и нагласимо да су ретки важни, да су ретки снажни. Треба о овој теми да говоримо сваког дана. За нас, родитеље, то је реалност сваког дана, а не само када се обележава Међународни дан ретких болести– рекла је градска већница.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Директорка ОШ „Свети Сава“ Јелена Ђурђевић сматра да брига о особама са инвалидитетом, ратким болестима и сметњама у развоју треба да буде 365 дана у години.

-За нас је велико задовољство када видимо да су појединци, без обзира да ли су фунционери, или не, покажу интересовање за децу са којима свакодневно радимо и делимо све. Радости, бриге, проблеме, као и свака породица. Углавном се особа са инвалидитетом и сметњама у развоју сетимо када су важни датуми. А потребно је да то буде сваког дана. Наравно да ово није критика, само констатација и жеља. Због тога нам је посебно драго што је господин Милан као прослављени спортиста посетио нашу школу, као и градска већница Мијаиловић -додала је директорка Ђурђевић.
Посета ОШ "Свети Сава" (Фото: Глас Подриња/Ј.Р.)
М.Ж.Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa