Инфо

1. март 2024.1. мар 2024.
Министарка др Даница Грујичић у Шапцу (Фото: Глас Подриња)

Министарка др Даница Грујичић у Шапцу (Фото: Глас Подриња)

Министарка здравља посетила Дом здравља и Општу болницу у Шапцу

Министарска здравља др Даница Грујичић посетила је дом здравља "Др Драга Љочић" и Општу болницу "Др Лаза К. Лазаревић". Приликом посете обишла је службе педијатрије, породилиште, онкологију, магнетну резонанцу и обавила састанке са директорима ових установам, др Јасмином Станковић и др Слободаном Поповићем и њиховим сарадницима.

Посета педијатрији (Фото: Глас Подриња)


Министарка је, као велику предност шабачког Дома здравља истакла то што је у истом дворишту са Општом болницом чиме се мање осећа недостатак специјалистичких служби које недостају овој установи.

Фото: Глас Подриња


-Дом здравља је изузетно лепо опремљен, добро је организован, али немају одређен број служби. Треба појачати медицину рада, док је медицина спорта добра и педијатрија је лепо опремљена. Даљи развој Дома здравља зависиће искључиво од тога да ли ће се градити нова Болница на новој локацији. Чињеница је да Дом здравља нема своју лабораторију, мамограф, нити рендген и то се све обавља у Болнци. Болница има аналогни мамограф, а потребан је дигитални и сада ћемо радити на томе. Дом здравља треба да добије и дигитални рендген. Лабораторију морају развијати, ако нова Болница буде грађена на новој локацији, рекла је министарка.

Фото: Глас Подриња


Замолила је грађане да буду стрпљиви када су заказивања за магнетну резонанцу у питању због тога што је добијени апарат потпуно нов и разликује се од свих других који се користе у радиологији, тако да је запосленима потребно времена да науче да раде на њему. Најавила је да ће, највероватније, бити укључени у софтвер за заказивање који се покреће од 15. априла.

фото: Глас Подриња


-Верујем да после тога неће бити потребе да се иде код приватника, да се на другим местима ради магнетна резонанца, него да ће шабачка Болница моћи да одговори потребама. Уколико се буде градила нова Болница, ми ћемо подржати ту идеју, јер некада стари објекти не могу да одговоре новим захтевима. Колеге су тражиле још лекара, ми ћемо увек изаћи у сусрет. Исакзана је потреба за додатним радиолозима и педијатрима и позивам младе колеге да се одлуче за специјализацију педијатрије, која је једна од најлепших. Планирано је да се набави ултразвук за кардиологију, као и за гинекологију у Дому здравља и вероватно један за педијатрију, рекла је министарка Грујичић.

Фото: Глас Подриња


Као проблеме је навела гастроскопију и колоноскопију што не зависи само од опреме, него и од људи који то треба да знају да ураде како треба. Због тога се нада да ће се одређени број специјализаната вратити у Шабац.

-Задатак Министарства здравља и свих који раде у државној служби је да нема листе чекања и да пацијент када му нешто затреба одмах то и добије. Када ће се томе прикључити и приватне институције видећемо, то мора бити одлука Државе, закључила је др Грујичић.

Министарку Грујичић је у име Градске управе дочекао заменик градоначелника Милан Мачван. Исказао је да је част и задовољство што је министарка посетила Шабац.

-Током разговора са менаџментом шабачких здравствених установа изнета је одређена проблематика и захтеви. Држава, на челу са председником Александром Вучићем, као и сама министарка, су много помогли Шабац у претходном периоду. Надам се да ће се та сарадња и наставити. Министарка је изразила велико разумевање за све потребе Дома здравља и Болнице, тако да се надам да ћемо у будућности бити у могућности да нашим грађанима пружимо најбољу могућу бригу и негу. Сви заједно треба да идемо ка циљу да нашим грађанима омогућимо најбоље услове, рекао је Мачван.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa