Инфо

6. март 2024.6. мар 2024.
Beta

Beta

Кандидат за председника скупштине биће Ана Брнабић

Кандидат за председника скупштине Србије биће Ана Брнабић, саопштио је председник Србије и члан председништва Српске напредне странке Александар Вучић након седнице председништва.

Он је рекао и да ће кандидат за градоначелника бити Александар Шапић.

"Када је реч о мандатару за састав владе, председник СНС-а Милош Вучевић затражио је још седам до десет дана за консултације", рекао је Вучић и додао да ће влада бити формирана у најкраћем року.

Вучић је после седнице председништва рекао да је СНС на данашњој седници детаљно анализирао ситуацију у којој се земља налази, перспективе, тешку геополитичку позицију Србије.

"Пресудно је да очувамо безбедност и мир и помогнемо народу на КиМ, а имамо информације да нема напретка у разговору са пришинским политичарима, али тражићемо решења до последњег тренутка. Говорили смо о инвестицијама, Врање ће у мају, почетком јуна добити велику фабрику, огромна инвестиција у стотинама милиона евра, то је велика вест", рекао је Вучић.

Било је речи и о подизању одбрамбене индустрије, у коју држава мора додатно да улаже новац ако жели да опстане као суверена и неутрална земља.

Поменуо је и формирање новог покрета и рекао да се велики покрет за народ и државу не прави због избора и позвао све који желе добро Србији да се прикјуче.

Вучић је рекао и да уколико се сукоби у Украјини и другим деловима света не окончају до маја, верује да наступају најтежа времена за човечанство и да предстоји "катастрофа невиђених размера".

Функционерима СНС-а рекао је да многи од њих морају да промене своје понашање и да буду љубазнији према грађанима те да воде више рачуна о њиховим потребама.
Izvor: Beta

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa