Инфо

8. април 2024.8. апр 2024.
За месец и по дана у Србији одузето 75 возила

За месец и по дана у Србији одузето 75 возила

Начелник Управе саобраћајне полиције, пуковник Славиша Лакићевић изјавио је да је од почетка примене нове мере из Закона о безбедности саобраћаја, на територији Републике Србије одузето је укупно 75 возила.

Забрињава чињеница да је чак 21 возило одузето од учинилаца прекршаја који су млађи од 25 година, сазнаје "Дневник".

Лакићевић прецизира да је највећи број возила одузет на територији Полицијске управе за град Београд (12) и Полицијске управе у Шапцу (11) док је на територији АП Војводине укупно је одузето 15 возила.

– Пет возила је одузето на територији Полицијске управе у Панчеву, три на територији Полицијске управе у Зрењанину, по два возила на територијама ПУ Сомбор и ПУ Суботица и по једно возило на територијама полицијских управа у Кикинди, Новом Саду и Сремској Митровици – прецизирао је начелник Управе саобраћајне полиције.

Примена нове заштитне мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима у којој се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја, а који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја почела је 23. фебруара, а први случај се догодио истог дана када је на снагу ступила мера.

Први случај одузимање возила

Први случај одузимања возила догодио се у Лесковцу када је саобраћајна полиција је привремено одузела возило 61-годишњаку који је одбио да се подвргне алкотестирању. Он је већ у претходне две године правноснажно осуђен због одбијања алкотестирања и због прекршаја насилничке вожње јер је управљао возилом у стању потпуне алкохолисаности, са 2,03 промила алкохола у организму. Возач је задржан у службеним просторијама, а дежурни судија Прекршајног суда у Лесковцу је наложио да се лице након спроведеног задржавања процесуира у скраћеном поступку.
Dnevnik

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa