Инфо

16. април 2024.16. апр 2024.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Састанак мреже института и завода за јавно здравље Србије у Шапцу

У сусрет Европској недељи имунизације која се обележава од 21. до 27. априла Завод за јавно здравље Шабац уз подршку Института за Јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и гостопримство Града Шапца домаћин је првог сусрета представника установа јавног здравља Србије.

-У периоду када је КОВИД пандемија била окарактерисана интензивним таласима ширења инфекције углавном смо састанке одржавали у Инистуту за јавно здравље Србије, али је било и појединачних састанака у складу са потребама појединачних локалних заједица и самоуправа. Овакав начин представљања резултата рада ЗЗЈШ и подршка коју ужива од стране локалне самоуправе је од великог значаја у унапређењу капацитета и квалитета свих завода и института у реаговању у ванедним и ризичним ситуацијама о којима брину заводи и институти. Велику захвалност дугујемо директору Завода, као и градоачелнику Шапца – истакла је проф. др Верица Јовановић, в.д. директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић- Батут“.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Током сусрета размењена су искуства чланица Мреже института за јавно здравље Србије, са посебним освртом на пројекат MOMENTUM. Истакнути су примери добре праксе у локалним самоуправама.

-Све установе у Србији које су биле укључене у борбу против пандемије, али и које свакодневно се боре са зразним и незаразним болестима, кључне су у формирању и креирању здравствене политике не само на локалном, регионалном, већ и националном нивоу. Захвалио бих се и пијатељима из пројекта MOMENTUM и USAID-а који су поржали организацију стручног скупа. Очекују нас важни кораци након скупа – нагласио једиректор Завода за јавно здравље Шабац MSc др Бранко Вујковић .
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Градоначелник Шапца указао је на традицију првина у граду у домену здравствене заштите и исказао наду да ће та традиција бити настављена и у будућности.

-Велико је задовољство што је Шабац домаћин састанка мреже јавних установа здравља Републике Србије. Град има богату историју и традицију када је јавно здравље у питању. Листа првина у граду је велика, али потребно је да гледамо у садашњост и будућност. У прилог томе говоре сви они пројекти које смо у сарадњи са државом реализовали, као и са грађанима како би изградили град будућности – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa