Инфо

16. април 2024.16. апр 2024.
MУП

MУП

МУП: За месец дана евидентирано 2.108 пожара на отвореном

У последњих месец дана евидентирано је 2.108 пожара на отвореном, а припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова тренутно су ангажовани на гашењу пожара у Трговишту, Тутину, Лебану и Пријепољу, саопштено је данас, а преноси Бета.

У саопштењу МУП наводи да су јуче угашени пожари на отвореном код манастира Црна Река, у Ивањици и код Деспотовца, док је пожар у Пријепољу у месту Гојаковићи локализован.

"Апелујемо на грађане да буду одговорни, поштују закон, буду опрезни са отвореним пламеном и да уколико примете пожар одмах о томе обавесте ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је на интервенцији гашења пожара у општини Трговиште, у Црвеном Граду где је током јучерашњег дана проглашена ванредна ситуација на делу територије, ангажовано 26 ватрогасаца-спасилаца са десет возила из ватрогасно-спасилачких јединица Врање, Трговиште, Бујановац и Прешево, припадници добровољног ватрогасног друштва, као и радници локалне самоуправе и јавних предузећа.

На гашењу пожара на отвореном простору у општини Тутин, између села Источни Мојстир, Враниће и Црна Река ангажовано је 13 ватрогасаца-спасилаца са пет возила из Новог Пазара и Тутина, док су на гашењу суве траве и ниског растиња на површини од око 15 хектара у Војловцу, у општини Лебане, ангажовани ватрогасци из Ватрогасно-спасилачке јединице у Лесковцу.

МУП наводи да становништво није угрожено овим пожарима.

Сектор за ванредне ситуације је најавио да ће у наредном периоду, заједно са надлежним инспекцијским службама републичког и локалног нивоа, појачати надзор и обилазак терена ради проналажења неодговорних грађана који не поштују законске одредбе и њиховог процесуирања, у циљу смањења броја пожара на отвореном простору.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa