Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Каријерни дани на Одсеку за пољопривредно-пословне студије и туризам

Током целог априла на Академији струковних студија Шабац организују се Каријерни дани, манифестација током које представници различитих предузећа и установа представљају студентима своје организације. На овај начин остварује се директан контакт између студената и потецијалних послодаваца.


Фото: Глас Подриња


На Одсеку за пољопривредно-пословне студије и туризам гости су данас били Радосав Зељић из компаније Млин Ковачевић д.о.о, Предраг Јанковић и Гордана Величковић из компаније Зорка Керамика д.о.о. и Александра Ђорђевић из туристичке агенције Интертурс Шабац. Студенте су упознали са оним што њихови послодавци нуде.

Александра Ђорђевић (Фото: Глас Подриња)


-Представила сам пословање туристичке агенције и да студентима приближимо шта се то све ради у једној туристичкој агенцији, односно шта могу да очекују они који желе да се баве овим послом. Ми смо увек да разговарамо са студентима о могућностима праксе и могућем запослењу, рекла је Александра Ђорђевић.

Радосав Зељић, инжењер заштите биља и сам је био студент Одсека за пољопривредно-пословне студије тако да је представио и свој каријерни пут након завршетка студија.

Радосав Зељић (Фото: Глас Подриња)


-Ова школа има изузетну перспективу и можда је једина која омогућава сигуран посао након завршених студија. Причао сам са студентима шта је неопходно да науче, а истовремено сам им и презентовао своју фирму и које су њене потребе за запосленима, рекао је Зељић.

Др Милан Глишић, помоћник председника Академије за развој и сарадњу са привредом, истакао је да су прошле године били веома задовољни како су „Каријерни дани“ протекли тако да су из тог разлога одлучили да исто понове и ове године, али и да подигну на виши ниво, у смислу организације, координације међу одсецима и у виду већег броја учесника.

Др Милан Глишић (Фото: Глас Подриња)


-Наш задатак није само да образујемо студенте, већ и да им омогућимо да на основу знања и вештина које овде стекну дођу до запослења и, касније, до успешних каријера. Управо из тих разлога сматрамо ову манифестацију веома значајном, јер она омогућује остваривање директног контакта наших студената са потенцијалним послодавцима. На нашем одсеку имамо студенте који похађају веома разноврсне студијске програме, као што су Заштита биља, Биотехнологија са два модула (Ратарство и повртарство и Зоотехника), затим Заштита животне средине, Туризам, Менаџмент, као и мастер студије Менаџмент у агробизнису. Према томе, приликом одабира наших партнера из привреде трудили смо се да буду приближно равномерно заступљене све ове области, истакао је Милан Глишић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa