Инфо

20. април 2024.20. апр 2024.
Стаза дуга 15 км (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Стаза дуга 15 км (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Церска OCR битка: Промоција здравих стилова живота и планине Цер

Део априлске традиције, у данима Града је OCR трка, односно трка са препрекама на Церу. Највећи број од 1.300 пријављених, што је рекорд у бројности, долази из Србије, али учесници из суседста (БиХ, Црна Гора) дали су надметању међународни карактер.

Рекорд у броју пријављених, на старту више од 1.000 учесника (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


-На стази је 26 препрека, из постојеће, познате, сваке године уводимо и нове. Дужина коју треба савладати је 15 километара. Препреке су конципиране тако да захтевају ангажовање различитих група мишића. Сваке године је трка другачија, наредне желимо организацију да подигнемо на виши ниво - рекао је Марко Глигорић, представник организатора.

Пред учесницима било 26 препрека (фото: Глас Подриња)


Четврти пут је организована OCR трка на Церу. Овакви догађаји су, уз спортски карактери носе и промоцију планине Цер и потенцијале које оне има, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Промоција здравих стилова живота, промоција спорта и наше лепотице, планине Цер. Четири године постоји OCR трка на Церу , сведочимо како расте. Почело је са 350 такмичара, сада их је више од хиљаду. Учесници и гости из Србије и околних држава имају прилику да упознају Цер, такмиче се и уживају. Честитам организаторима на броју пријављених и посетиоцима који су улепшали данашњи догађај. Град ће увек бити подршка оваквим догађајима - нагласио је градоначелник.

градоначелник Шапца др Александар Пајић (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


Најбројнији гостујући тим трке званичног назива "Церска OCR битка Герила" био је из Суботице, са 80 чланова. Такмичари су стартовали у групама по 90 учесника. У коначном пласману вреднују се времена три најбржа такмичара и време када застава тима прође кроз циљ.

Организатор Трке са препрекама је Удружење грађана "Церска битка", уз покровитељство Града.
Д. Б.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa