Инфо

20. април 2024.20. апр 2024.
фото: Мачва инфо

фото: Мачва инфо

Општинско такмичење у пружању прве помоћи

Прво општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је данас у порти Храма Огњене Марије и у дворишту ОШ „Цветин Бркић“ у Мачванском Метковићу. Овај догађај замишљен је да, симулацијом реалних хитних ситуација, обољења и стања, подстакне развој знања и вештина у пружању прве помоћи.

фото: Мачва инфо


-Учесници су прошли кроз различите сценарије који тестирају њихове вештине и способности реаговања под притиском. Ово је одличан начин да се подигне свест о значају прве помоћи и да се унапреде вештине које могу спасити животе у стварним ситуацијама. Учешће су узели наши волонтери, али и основци из Бадовинаца и Богатића. Искористићу прилику да се захвалим локалној самоуправи на подршци, а такође желим да напоменем да је стручни сарадник у Црвеном Ккрсту Богатић, Жељко Јосиповић, изнео велики терет организације првог оваквог такмичења у нашој општини - истакла је Јелена Николић, координатор Црвеног крста Богатић.

Ова врста практичне обуке може бити изузетно корисна за стицање самопоуздања и ефикасног реаговања у стварним хитним ситуацијама. Такмичења у пружању прве помоћи промовишу тимски рад и сарадњу јер хитне ситуације захтевају брзу и координисану акцију, али и одличну прилику за вежбање и усавршавање тимских вештина. Тимови морају ефикасно комуницирати, делити задатке и синхронизовано радити како би пружили најбољу могућу помоћ повређенима, порука је са овог догађаја.
Мачва инфо

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa