Инфо

2. мај 2024.2. мај 2024.
Фото: МУП.РС

Фото: МУП.РС

Више од 36.000 прекршаја прекорачења брзине откривено током седам дана

Припадници саобраћајне полиције открили су више од 36.000 прекршаја прекорачења брзине током седмодневне међународне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена у оквиру организације ROADPOL (европска мрежа саобраћајних полиција). Од наведеног броја, око 5.900 прекршаја прекорачења брзине откривено је и санкционисано у зонама пешачких прелаза, где су вршене мере појачане контроле у циљу заштите пешака.

Подсећамо да је брзина контролисана и на 342 локације широм земље које су Управи саобраћајне полиције предложене од стране грађана.

-У склопу ове међународне акције, 1. маја је реализована акција под називом Speedmarathon, када је брзина контролисана свим расположивим уређајима непрекидно током 24 часа. Више од 700 полицијских службеника контролисало је брзину на око 1.000 контролних тачака, а за свега један дан откривено је више од 7.500 прекршаја прекорачења брзине. Имајући у виду да предстоје васкршњи празници када се на путевима у Републици Србији очекује појачана фреквенција саобраћаја, припадници саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле у циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја, наводи се у саопштењу МУП-а.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa